Az eredeti EM•1®

Az eredeti EM•1® Dr. Teruo Higa és az EMRO ember- és környezetbarát terméke, ami szinergikus (egymást támogató) hatásokat ér el a természetben létező hasznos mikroorganizmusok (mint például a tejsav baktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és élesztőgombák) megfelelő kombinálása révén. Professzor Higa fejlesztette ki 1982-ben Japánban.

Az eredeti japán technológia által előállított EM•1® aktiválja a talajban és a vízben élő bennszülött mikroorganizmusokat, és fokozza természetes hatékonyságukat.

Az EM márka egy sor mikrobiológiai terméket képvisel, amelyeket számos területen használnak - beleértve a mezőgazdaságot, állattenyésztést, környezettisztítást és az egészségügyet - a világ több mint 100 országában.

Az EM védjegy és márkanév, amelynek tulajdonosa Dr. Teruo Higa és az EMRO, amit feltűntetnek az eredeti japán termékeken.

,

Az EM•1® növeli a mikroogranizmusok diverzitását

Az egészséges talajt és a tiszta vizet a bennük élő mikroorganizmus közösség sokszínűsége és egyensúlya tartja karban. Ha például felborul a mikroorganizmusok egyensúlya a talajban, akkor a talaj elszegényedik és a növények rosszul fejlődnek. Ha azonban aktiváljuk a bennszülött mikroorganizmusokat, akkor a talajállapot javulni fog. Amikor a talaj mikrobiológiai élete egyensúlyban van, a növények egészségesek, így ellenállóbbak lesznek a stressz tényezőkkel - mint például a betegségekkel illetve káros rovarokkal - szemben.

A szennyezett folyókban azok a fajok, amelyek nem képesek túlélni a degradált (leromlott állapotú) környezetben, kihalnak és az egész ökoszisztéma degradálódik (egyensúlya felborul, állapota leromlik). Ezzel szemben, ha a mikroorganizmusok diverzitását (sokféleségét) növeljük, akkor a természet öntisztító képessége fokozódik, és a víz kitisztul. Az eredeti japán technológia által előállított EM•1® azért tud megoldani számos problémát, mert képes helyreállítani a mikroorganizmusok egészséges egyensúlyát az ökoszisztémában, ezáltal növeli az ökoszisztéma öntisztító képességét.


A jó mikrobiom a kulcsa az ember és a környezet egészségének

Egyre több kutató tanulmányozza az egyes mikrobatörzsek tevékenysége helyett a mikrobarendszereket, amit "mikrobiom"-nak (mikrobák összességének) neveznek. A mezőgazdaságban nyilvánvalóvá vált, hogy amikor a talaj mikrobiom egészséges, az gazdagabbá teszi a talajt, fokozza a talaj termékenységét. Az egészséges vízi mikrobiom segíti fenntartani a folyók és a felszíni vizek öntisztító képességét.

Az emberi mikrobiom kutatása kimutatta, hogy sok tízbillió mikroorganizmus él az emberi testen belül illetve az emberi testen. E mikroorganizmusok jelentős mértékben befolyásolják az ember egészségét. A legtöbb közülük az emberi bélrendszerben él, és hatással van nemcsak az ember fizikai egészségére, de a mentális állapotára is.

Dr. Higa EM•1® mikrobaközössége bárhol használható

Dr. Higa EM koncepciója - ami a mikroorganizmusokat rendszerben szemléli - sokkal régebben lett kidolgozva, mint a mikrobiom tudománya, ami csak nemrég keltette fel a világ figyelmét. A Dr. Higa által kidolgozott EM•1® mikrobaközösség három évtized óta bizonyítja hatékonyságát szerte a világon, a trópusokon, a hideg és a mérsékelt övi régiókban.

Az eredeti EM jótékony hatásai akkor jelentkeznek, amikor az EM•1® mikroorganizmus csoportjai (benne a tejsavbaktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és élesztő gombák) aktiválják a környezetben lévő bennszülött mikroorganizmusokat és fokozzák teljesítőképességüket.